Saltstein - Wavespot

Fra Farris vannet(Larvik),kjører du mot Nevlunghavn.I det du ser Nevlunghavn og vannet tar du inn til høyre mot friarealet(grusvei),Så kjører du igjennom bommen.You are there!!!


Bilde: Salstein fra en av sine fine dager.

Saltstein er en spot kategori 6. Dvs. du skal ha erfaring i bølger for å seile her.

Spotten fungerer best på onshore sørvest med noe dreiende vest retning. Bølgene kommer raskt opp ved kuling og blir fort fra 3 til 4 meter. Det lønner seg å være der tidlig, og når det begynner. For står det på for lenge kan det fort ende med at spotten blir messy og "closer". Oversatt til Norsk betyr at det blir rotete med masse bølgeskum og vanskelig å komme seg over.

Saltstein er litt lunefull, sensitiv på retningen og kan på bra dager virkelig være skikkelig super. Disse dagene byr på ryddige bølger, jevn vind nesten forutsigbarhet og mange brede smil hos alle på vannet. Dagene er sjeldne vare, men verdt turen!

På Saltstein hopper du med styrbord "tack" dvs. med høyre foran. Det er ikke uvanlig med publikum, både turgåere og andre nyskjerrige stopper opp på gode dager. Spektakulære akrobatiske triks som både front og backloopen er stadig å se på Saltstein. 

"Stranden" er store rullesteiner så man må tåle en skramme eller to i utstyret etter en økt. 


Speed: 1

Freestyle: 2

Wave: 6

Kontakt oss

post@swk.no
Tlf. + 47 41595253
Org.nr.: 995 690 187
Bank: 2510.20.16710
Vipps nr: 96106

Postadresse

Saltstein Windsurfingklubb
Hagalia 32
3219 Sandefjord